Szülőképzés

November 16.-án 17 órától szülőklubot tartottunk, melynek fő témája a Nikitalk nevű program, melyet egy olasz édesapa fejlesztett ki nem beszélő autista kislánya számára. A program elsősorban nem beszélő vagy szóban alig kommunikáló autisták számára jelenthet nagy segítséget. Rendezvényünkön felnőttkorú autisták is részt vettek. A bemutató után vacsorán láttuk vendégül a megjelenteket, melyet kötetlen beszélgetés követett.
A program részletes bemutatásához Alapítványunk a Cegléd Város Önkormányzatától pályázaton elnyert 100 000 Ft-ból tabletet és szoftvert vásárolt, melyet ezúton is köszönünk!

Így azok számára akik a program iránt a későbbiekben érdeklődnek, bármikor rendelkezésre áll. Maga az applikáció tableten vagy okostelefonon működik – ezt használja az érintett autista személy – míg a szerkesztőfelület Windows operációs rendszerű gépen (asztali gép, laptop) kezelhető a szülő által. Egyéni vagy bármilyen képek beemelhetőek így pl. a napirendbe.

Ha érdeklődsz a program után, Milusné Ágit keresd: 06-20-310-6500

Ez alkalommal az idő korlátozottsága miatt csak érintőlegesen beszéltünk a másik, az autizmus spektrumán bárhol elhelyezkedő érintettek számára az AOSZ által most fejlesztés alatt álló mobil applikációról, ez a DATA projekt. Hamarosan indul a teszt verzió az erre előzetesen jelentkezettek számára. A végleges verzió 2019 év végére várható.
A DATA projektről, az abban való részvételről tájékozódj az AOSZ honlapján.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek és belső tér

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és ülő emberek

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek, evő emberek, asztal, étel és belső tér

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.