Bemutatkozás

MAGUNKRÓL

A TÖREDÉK VILÁG AUTIZMUSSAL ÉLŐ EMBEREKÉRT ALAPÍTVÁNYT 2002-ben ceglédi és környékbeli érintett gyermekek szülei alapították azzal a céllal, hogy gyermekeik számára speciális iskolát hozzanak létre.

Az iskola 2003-ban létrejött Cegléden a Lövész u. 2 sz. alatt a Losontzi István EGYMI fenntartásában, két csoportban 10 gyermeket lát el ideális szakmai feltételekkel.

Az Alapítvány az 1%-os felajánlásokból jelenleg is támogatja az iskolát.

Arra törekszünk, hogy programjainkkal, szolgáltatásainkkal e sajátos helyzetben nevelkedő gyerekek és fiatalok életét megkönnyítsük.

Továbbá, hogy az autizmussal élő személyek – gyermekek, fiatalok, felnőttek – részére nyújtsunk támogatásokat. Elsődleges feladatunknak azt tekintjük, hogy az érintettek speciális fejlesztéséhez, képzéséhez, oktatásához, neveléséhez járuljunk hozzá, az ehhez szükséges tárgyi eszközök biztosításában, beruházások megvalósításának finanszírozásában vegyünk részt.

Az alapítvány életminőség javító programokat szervez a térségben élő gyermekek, fiatalok, felnőttek és családjuk számára.

Nagyon fontosnak tartjuk az autizmussal élők szabadidős tevékenységének támogatását is. Az autizmussal élők egyik tipikus tünete a kommunikáció és szociális kapcsolatok területén való sérülés. Ezért szükséges számukra, hogy megszervezzük és lehetőséget nyújtsunk a társakkal való találkozásra is.


Alapítványunk 2016 óta az AOSZ tagszervezete.

CÉLKITŰZÉSEINK

Kiemelt rövid távú célunk autizmussal élő felnőttkorú személyek nappali ellátása, egy nappali foglalkoztató létrehozása Cegléden, az érintettek gondozása, foglalkoztatása – egyéni és csoportos keretek között – kulturális, sporttevékenységek szervezése, ezek lebonyolítása, finanszírozása.
Távlati célunk egy lakóotthon létrehozása is.
Mivel ezek a célkitűzések már jóval meghaladják Alapítványunk jelenlegi anyagi képességeit,
nagy örömmel fogadjuk cégek, magánszemélyek esetleges felajánlásait a jó ügy érdekében.

Az alapítvány szeretné támogatni a szakemberek munkáját is, akik olyan feladatokat vállaltak ill. vállalnak a jövőben is, melyekkel hozzájárulnak az érintett családok életminőségének javításához (pl.: szülőklub, önismereti csoport, fejlesztő eszköz megismertetés, kölcsönzés, tanácsadás, programszervezés stb.)