A suli ügy

Sajnos mint nyilván már közületek is sokan tudjátok, az iskola ügye kedvezőtlen fordulatot vett.

Már február 20.-án mi (érintett szülők) megtudhattuk Fodor Gábor úrtól, (a Ceglédi Tankerület Igazgatója) hogy minden korábbi ígéret ellenére sem alakítanak ki a Cegléd Ady E. u. 3 – 5 sz. alatti volt óvoda épületéből Autista Iskolát.

Állítása szerint az épület műszaki állapota és az ebből fakadó többletköltség, a város által időközben műemlékvédelem alá helyezett homlokzat, valamint a szakmai elvárások miatt a rendelkezésre álló 120 MFt erre nem elég.
Viszont ide telepítenék a Pest Megyei 2-es számú Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői Bizottságot…
Erre azért alkalmas lenne a két épület és pénz is lenne rá valahonnan…

Számunkra pedig három lehetőséget kínált fel:
– Bemegyünk a Losontzi EGYMI központi épületébe a Bizottság jelenlegi helyére
– Cegléden a Dózsa kollégium 3. emeletén alakítanának ki helyet száminkra
– Ceglédbercelre is mehetünk egy ottani régi, szintén leromlott állapotú kúria épületbe, amit az ottani
Önkormányzat átad a Tanker részére és közösen felújítják

Ez igen leforrázta a szülőket. Pillanatnyilag a ceglédberceli verzió a hivatalos. Megemlítik a Ceglédi Hírmondó legutóbbi számában is.
Rengeteg kérdést felvet ez a megoldás is. Fel lehet újítani szakmailag megfelelően ezt a régi (1860-as években épült), vályog épületet a rendelkezésre álló pénzből? Mert erre természetesen nincs még részletes terv, így könnyen úgy járunk vele mint az Ady E. u.-i ingatlannal.

Azonkívül jogilag is szabálytalan szerintünk az a megoldás, hogy a Tankerület az önkormányzattól vagyonkezelésbe kap egy épületet, (Ady E. u.)  határozatszám:311/2018 (2018.XI.22. ülés) konkrétan állami köznevelési feladat biztosítására, autisták ellátására, majd mikor megkapja rögtön más célra használná.
Hát igen, igen az ordas szándék feltételezése nem alaptalan…

Érdemes a Takáts László polgármester úrral készített riportot megnézni a Cegléd TV honlapján a Közérdekűben. A riport vége felé van a mi ügyünk.

http://ctv.hu/kozerdeku-takats-laszlo-polgarmester-cegled-28/

A riporter csak azt felejti el megkérdezni a polgármester úrtól, hogy miért tűri el az önkormányzat, hogy az ellentételezésként kapott épületet a Tankerület más célra használja.
Nehogy már kellemetlen helyzetbe hozza kenyéradóját….