Költözik a Lövész utcai Autista Ház

A helybeliek közül minden érintett tudja már, hogy a 2018/19-es tanév végével ki kell költöznie a Losontzi EGYMI Lövész u.-i kihelyezett autizmussal élő tanulókat ellátó részlegének.

A hosszú előzményeket nem kívánjuk itt most bemutatni, mivel abban reménykedünk, hogy szülők együttes fellépésének hatására elért pozitív felsőbb szintű döntés eredményeképpen 2019 szeptemberében már az új épületben folytatódhat a korábbi színvonalú oktatás.
A Cegléd, Ady E. u.-i volt óvoda épületét az önkormányzat átadja az autista iskola kialakítására.
Az Önkormányzat és a Tankerület elnyúló egyeztetései miatt azonban csak ezekben a napokban rendeződik az épület jogállása, majd ezután kezdődhet a felújítás. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a szükséges procedúrák lefuttatása után ez leghamarabb tél végén – tavasz elején lehet.
Az épület jelenlegi állapotát figyelembe véve aggasztónak tartjuk a rövid időt, amely rendelkezésre áll a felújításhoz. Nagyon nem szeretnénk, ha gyermekeink a kivitelezés esetleges csúszása miatt hónapokig valamilyen ideiglenes kényszermegoldásban “tanulnának”. Mert az csak formálisan lenne tanulás…
Kísérjétek figyelemmel tájékoztatásainkat a helyzetről.